Najjednostavniji cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Najjednostavniji cheesecake
Ovaj cheesecake je neodoljivo kremast, a toliko je jednostavan za napraviti da će vam postati jedan od onih recepata kojem ćete se stalno vraćati.

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

140 gusitnjenih keksa po izboru
70 grastopljenog maslaca
65 gšećera
Prstohvat soli

Nadjev

690 gomekšalog krem sira
4veća jaja
1 žličicaekstrakta vanilije
200 gšećera

Preljev

450 gkiselog vrhnja
1 žlicašećera
1 žličicaekstrakta vanilije

Priprema

Podloga

1 Utisnite u kalup

Napravite podlogu tako da sjedinite sve sastojke i utisnete smjesu u okrugli kalup za torte promjera 24 cm. Kalup, naravno, prethodno namastite. Dok pripremate nadjev, možete podlogu ostaviti u hladnjaku. 

Nadjev

2 Sjedinite sastojke

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Mikserom istucite krem sir dok ne postane pahuljast, dodavajte jedno po jedno jaje, vaniliju i šećer. Miješajte na srednjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. 


3 Izlijte preko podloge

Smjesu izlijte preko podloge od keksa te ubacite u pećnicu (u sredinu) i pecite 45 minuta. Torta bi trebala biti čvrsta otprilike 7 cm od ruba kalupa, a u sredini bi se i dalje trebala malo tresti poput pudinga. Ostavite ju 5 minuta na rešetki, a pećnicu ostavite uključenu. 

Preljev

4 Sjedinite sastojke

Napravite preljev tako da sjedinite vrhnje, šećer i vaniliju. Preljev nježno razmažite po površini torte i zagladite. Ubacite u pećnicu i pecite još 10 minuta. 


5 Ohladite

Izvadite kolač iz pećnice te ga ostavite u kalupu da se u potpunosti ohladi. Hlađenjem će se cheesecake u potpunosti stisnuti. Lagano prekrijte krpom i ostavite da se hladi najmanje 6 sati, zatim oprezno izvadite iz kalupa i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.