Mađarska juha od gljiva

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mađarska juha od gljiva by youtube
Mađarska juha od gljiva
Ova juha je sinonim za bogatstvo okusa – kremasta s laganom notom dima, dozom kiselosti i začinjena različitim začinima. Ugrijat će vas od glave do pete tako da je zdjelica ove ukusne juhe idealna za hladnije dane.

Sastojci

Broj porcija
6
55 gmaslaca
1 glavicaluka, nasjeckana
450 ggljiva (lisičarke ili šampinjoni, može i mješavina)
3 žlicebrašna
1 žlicamljevene paprike
700 mlpilećeg temeljca
3 žlicesojinog umaka
240 mlmlijeka (2% m.m.)
120 gkiselog vrhnja
1 žlicasvježeg kopra, nasjeckanog
15 gsvježeg peršina, nasjeckanog
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1 Kuhajte

U većem loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte luk i gljive te kuhajte 10 do 15 minuta dok tekućina, koju su gljive ispustile, ne ispari.


2 Sjedinite sastojke

Umiješajte brašno i papriku pa kuhajte još 2 do 3 minute. Ulijte temeljac, sojin umak i mlijeko, ostavite da lagano zakuha pa smanjite vatru i krčkajte 10-ak minuta.


3 Dodajte začine

Sklonite s vatre te umiješajte kiselo vrhnje, limunov sok, kopar i peršin. Posolite i popaprite po ukusu.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
177 kcal
Proteini
5 g
Masnoće
12 g
Ugljikohidrati
12 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.