U mikrovalnoj na jednu minutu zagrijte mlijeko i maslac. Miješajte dok se maslac ne otopi.
Mikserom sjedinite smjesu s mlijekom i maslacem, kvasac i jednu žlicu šećera. Prekrijte čistom krpom te ostavite pet minuta da se kvasac aktivira.
Umiješajte žumanjke, preostali šećer i sol. Dodajte 300 g brašna i miješajte dok se ne sjedini. Na mikser pričvrstite nastavak za tijesto, dodajte preostalo brašno i mijesite 5 minuta na srednjoj brzini dok ne dobijete mekano tijesto.
Lagano nauljite posudu te u nju prebacite tijesto. Nekoliko ga puta okrenite u posudi kako bi se i ono nauljilo. Posudu prekrijte čistom kuhinjskom krpom te ga ostavite 50 do 60 minuta da naraste.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te namastite kalup za muffine.
Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 35x20 cm. Nutellu zagrijte u mikrovalnoj na 20-ak sekundi tako da vam ju bude lakše razmazati po tijestu. Razmažite Nutellu i pospite lješnjacima.
Razvaljajte i drugi dio tijesta na iste dimenzije te ga stavite na premazani prvi dio. Rubove pritisnite te tijesto razrežite na 12 trakica dužine otprilike 35 cm. Za to bi vam najbolje mogao poslužiti rezač za pizzu.
Svaku trakicu ćete u kalupu za muffine zavrnuti u spiralu. Kraj trakice ćete zataknuti dolje u sredinu.
Izmutite bjelanjke s jednom žlicom vode te premažite muffine. Pecite 14 do 16 minuta dok ne porumene. Ostavite 5 minuta da se ohlade, pospite šećerom u prahu i poslužite ih tople.
(po porciji)