Pivski kruh

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pivski kruh by youtube
Pivski kruh by Shutterstock Shutterstock
Ovo je kruh koji nije potrebno mijesiti, već je dovoljno kratko umutiti sve sastojke, izliti smjesu i ispeći. Poslužite ga uz omiljen namaz.

Sastojci

Broj porcija
9
360 gglatkog brašna
5 žlicašećera
70 gmaslaca, otopljenog
360 mlpiva
1½ žličicepraška za pecivo
1 žličicasoli

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


2 Umutite smjesu

Lagano namastite kalup za kruh dimenzija 23 x 12 cm. Sjedinite brašno, šećer, sol, prašak za pecivo, 55 g otopljenog maslaca i pivo. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ne brinite ako vam ostane pokoja manja grudica.


3 Pecite kruh

Prebacite smjesu u pripremljeni kalup te zagladite vrh. Prelijte preostalim maslacem te stavite u pećnicu na 45 do 50 minuta. Kako biste provjerili je li kruh pečen, zabodite čačkalicu u sredinu – trebala bi izaći čista ili s nekoliko vlažnih mrvica.


4 Servirajte kruh

Izvadite kruh iz pećnice. Nakon pet minuta ga izvadite na rešetku da se u potpunosti ohladi. Nakon što se kruh ohladio, možete ga rezati.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
249 kcal
Proteini
5 g
Masnoće
7 g
Ugljikohidrati
38 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.