Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lagano namastite pekač dimenzija 23 x 23 cm. U većoj posudi sjedinite maslac, kakao i šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, zatim umiješajte jaja i vaniliju. Dodajte brašno i sol te dobro izmiješajte.
Pecite 20 do 23 minute dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe uglavnom čista (s nekoliko vlažnih mrvica). Pazite da ne pečete predugo jer će vam kolač ispasti suh, a treba biti vlažan i sočan. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
Sve sastojke dobro istucite; ne smije biti grudica. Kremu jednoliko razmažite preko ohlađenih brownieja, zatim stavite u hladnjak na sat vremena.
U manjem loncu na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za šlag. Sklonite za štednjaka i prelijte preko čokolade. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Trebali biste dobiti finu, glatku kremu. Ostavite kratko da se ohladi prije nego što ju prelijete preko kreme od sira.
Izvadite brownieje iz hladnjaka te ih prelijte čokoladnim ganacheom. Stavite u hladnjak na dva sata, zatim možete razrezati na kocke i poslužiti.