Onion rings

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Onion rings
Onion rings ili prženi kolutići luka popularna su grickalica u Sjedinjenim Državama, pa ih tako možete pronaći skoro u svakom restoranu ili fast food-u. U brašno, po želji, možete dodati i začine poput papra i mljevene paprike, a poslužiti ih možete uz majonezu, kiselo vrhnje, umak od senfa ili rajčice.

Sastojci

Broj porcija
6
6većih glavica luka
100 gglatkog brašna
60 gslatkog vrhnja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
3jaja
100 gsitno naribanog parmezana
5 žlicasvinjske masti za prženje
30 grastopljenog maslaca ( za serviranje )
1 žlicasenfa ( za serviranje )

Priprema

1Pripremite luk

Luk očistite i narežite na kolutove otprilike 1 cm debljine, te svaki sloj odvojite prstima.


2Sjedinite sastojke

U posudu srednje veličine stavite brašno, slatko vrhnje, sol, papar i jaja te miješajte dok se sastojci ne sjedine. 


3Dodajte parmezan

Sitno naribani parmezan dodajte u smjesu s brašnom pa još jednom sve dobro promiješajte. 


4Zagrijte svinjsku mast

U veću tavu stavite svinjsku mast te ju dobro zagrijte. 


5Pržite

Narezani luk umočite u gustu smjesu tako da u potpunosti bude prekriven, izvadite i ocijedite pomoću vilice, pa stavite u vruću mast. Pržite dok ne postane hrskav i smeđe boje. Gotov luk vadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. 


6Servirajte

U manjoj posudi pomiješajte rastopljeni maslac sa senfom i poslužite uz luk. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.