Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup promjera 20 cm (dno i strane) lagano namastite.
Mikserom, na srednjoj brzini, istucite maslac i šećer do pahuljaste teksture. Postepeno dodajte jaja, cijelo vrijeme miksajući.
Umiješajte mljevene bademe, hladni pire krumpir, koricu limuna i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Smjesu prelijte u pripremljeni kalup, zagladite vrh i stavite u pećnicu na 40 do 45 minuta.
U manjoj posudi pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da se ohladi, potom izvadite iz kalupa, prelijte pripremljenim preljevom, ostavljajući da curi po rubovima te dekorirajte malinama po želji.
Pričekajte da se kolač u potpunosti ohladi prije rezanja i serviranja.