Kolač s limunom bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač s limunom bez glutena by youtube
Kolač s limunom bez glutena
Donosimo vam recept za slatki kolač bez glutena s jednim posebnim sastojkom – pire krumpirom. Korištenje pire krumpira čest je sastojak u kolačima bez glutena jer daje određenu vlažnost i mekoću, a dodatak limuna osvježavajuću notu ovom desertu.

Sastojci

Broj porcija
10

Kolač

200 gmaslaca, omekšalog
200 gšećera u prahu
4jaja
180 gmljevenih badema
250 gpire krumpira
2 žličicepraška za pecivo bez glutena

Preljev

4 žlicešećera u prahu
Maline, za dekoraciju

Priprema

Kolač

1. Pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup promjera 20 cm (dno i strane) lagano namastite. 


2. Miksajte jaja, šećer i maslac

Mikserom, na srednjoj brzini, istucite maslac i šećer do pahuljaste teksture. Postepeno dodajte jaja, cijelo vrijeme miksajući. 


3. Umiješajte suhe sastojke

Umiješajte mljevene bademe, hladni pire krumpir, koricu limuna i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. 


4. Ispecite

Smjesu prelijte u pripremljeni kalup, zagladite vrh i stavite u pećnicu na 40 do 45 minuta. 

Preljev

5. Pomiješajte šećer i limunov sok

U manjoj posudi pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom.


6. Prelijte kolač

Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da se ohladi, potom izvadite iz kalupa, prelijte pripremljenim preljevom, ostavljajući da curi po rubovima te dekorirajte malinama po želji. 


7. Ostavite da se ohladi

Pričekajte da se kolač u potpunosti ohladi prije rezanja i serviranja. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi