U zdjelu stavite suhe sastojke i nemojte zaboraviti prstohvat soli. Malo promiješajte suhe sastojke. Hladan maslac (izuzetno je bitno da je maslac zaista hladan) narežite na kockice te dodajte suhim sastojcima i počnite brašno, šećer u prahu i maslac trljati između ruku. Nakon par minuta smjesa bi trebala izgledati kao pijesak. Kada ste dobili pjeskovitu teksturu dodajte jaje te mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu i tu stanite. Formirajte pravokutnik od tijesta (bit će vam poslije lakše raditi s njim) i prebacite tijesto u frižider na minimalno 2h.
Čim ga izvadite iz frižidera krenite ga valjati između dva papira za pečenje i prebacite ga u kalup za tart. Kada ste ga prebacili u kalup, prekrijte ga papirom za pečenje te na papir stavite ili beštek ili kovanice...u svakom slučaju, nešto “teško” kako vam se tijesto ne bi previše diglo tokom pečenja.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 min. Izvadite i pustite da se ohladi.
Sok od limuna i 150 grama šećera stavite u lonac i pustite da zavrije. Čim zavrije maknite s vatre. U drugi lonac stavite slatko vrhnje i isto čim zavrije maknite s vatre.
Jaja i žumanjke skupa sa 50 grama šećera pjenjačom mutite u posudi dok lagano ne pobijeli (neće puno jer nema puno šećera) te dodajte gustin i umutite ga dok se ne rastopi.
Polako počnite dodavat sirup od limuna i miješajte pjenjačom cijelo vrijeme. Dodajte nakon toga i slatko vrhnje i isto umiješajte.
Prebacite kremu u lonac i na jakoj vatri pjenjačom silovito miješajte dok krema ne zavrije te nastavite miješati 2 do 3 min dok ne dobijete pudingastu teksturu. Pustite da se temperatura kreme spusti na sobnu i počnite dodavati maslac(koji je isto bio na sobnoj temperaturi) komadić po komadić dok se sjedini s kremom.
Prelijte kremu u koru za tart, prebacite u frižider i čekajte minimalno 4 5 sati dok ne krenete rezati.
Svoj sam ukrasila listićima mente i malo posula s malo šećera u prahu.