Priprema
Zadnju trećinu šparoga oguliti i krajeve odrezati
Oguline kuhati u250 ml vode, soli i maslaca 15 minuta
Procijediti i vodu zadržati.
Šparoge uzduž prepoloviti i u vodi od ogulina kuhati 5 minuta
Ocijediti i vodu opet zadržati
Od lososa odstraniti kožu i narezati na trake od 1 cm, posoliti i papriti.
Vodu od šparoga prokuhati i u nju staviti losos, pokriveno maknuti sa vatre i ostaviti 7 minuta.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi
Losos izvaditi iz vode, vodu zadržati,malo ohladiti i u sjeckalicu i fino samljeti da dobijemo Fars
Vodu od šparoga i lososa ponovno kuhati da se reducira da ostane oko 6 žlica tekućine, maknuti sa vatre i umiješati ocijeđenu želatinu,u to umiješati Fars od lososa, dodati sol i papar po želji,
Jednu staklenu posudu oblijati hladnom vodom i u nju u krug podložiti 8 traka šparoge,ostatak šparoga narezati na komadiće od 1 cm i umiješati u losos.dodati još soli i papra da bude pikantno pošto dolazi još šlag
Od vrhnja istući čvrsti šlag i njega lagano umiješati u losos.
Ovaj muss pažljivo staviti u zdjelu sa šparogama i ostaviti u hladnjaku 2 sata
Prije serviranja zdjelu kratko staviti u vruću vodu i muss istresti na pladanj.