Humus

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Humus
Volimo humus. Brz je, jednostavan za napraviti i fino šmeka uz razna jela. Jedini uvjet je da imate multipraktik pri ruci. Vrijeme pečenja od 20 min odnosi se samo na pečenje mrkve koja daje posebnu notu humusu, ali nije obavezna i može se izostaviti iz recepta. I to je super kod ovog umaka, svaki put nešto promijenim u receptu pa nikada ne dosadi. Tako, primjerice, umjesto začina dimljene paprike, nekada ubacim curry začin iz kućne radinosti. Količinu vode dodavati do željene gustoće.

Sastojci

Broj porcija
1
1konzerva slanutka
1 češanj češnjaka
1 žličicatahini umaka
Sok od pola limuna
2 žlicemaslinovog ulja
10 žlicavode
1pečena mrkva (opcionalno)
1 žlicasoja umaka
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Dimljena crvena paprika, po ukusu

Priprema

U multipraktik ubaciti sve sastojke i udri. Tako je jednostavno.