Priprema
File uzduž zarezati,rasklopiti i preko prozirne folije potući da se dobije velika šnicla
Meso malo posoliti i papriti
Na svaki komad posložiti po 10 listova kadulje,na kadulju po 5 šnita pršuta jednu do druge.
Poriluk oprati i narezati na komade od 1 cm.
Na pola maslaca pirjati poriluk da omekša, malo posoliti i papriti, umiješati oba sira i maknuti sa vatre.
Pirjani poriluk premazati preko pršuta.
Pomoću prozirne folije umotati ruladu.
Krajeve učvrstiti sa čačkalicom
U većoj tavi zagrijati maslac i na njemu zapeći rulade sa svih strana.
Pećnicu ugrijati na 160 stupnjeva
Rulade premjestiti u protvanj i prekriti aluminijskom folijom i u pećnicu 25 minuta.
Rulade izvaditi i umotati u aluminijsku foliju i ostaviti na toplom.
Na maslac gdje smo zapeki rulade dodati vino i sok od pečenja,kuhat da se reducira na pola, dodati zeleni papar i šećer kratko prokuhati, maknuti sa vatrei na kraju umiješati vrhnje.