Rolada od teletine

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Rolada od teletine
Jednostavno i jako fino,moji gosti su bili oduševljeni.

Sastojci

Broj porcija
6
2 filetateletine
10 šnita pršuta
20 listovakadulje
1poriluk
100 gmascarpone sira
100 gribanog Emmentaler sira
Bijeli papar
Sol
75 gmaslaca
2 žlicezelenog papra iz salamure
100 mlpolusuhog bijelog vina
1 žličicašećera
100 gvrhnja za kuhanje
Aluminijska folija
Prozirna folija

Priprema

File uzduž zarezati,rasklopiti i preko prozirne folije potući da se dobije velika šnicla
Meso malo posoliti i papriti
Na svaki komad posložiti po 10 listova kadulje,na kadulju po 5 šnita pršuta jednu do druge.
Poriluk oprati i narezati na komade od 1 cm.
Na pola maslaca pirjati poriluk da omekša, malo posoliti i papriti, umiješati oba sira i maknuti sa vatre.
Pirjani poriluk premazati preko pršuta.
Pomoću prozirne folije umotati ruladu.
Krajeve učvrstiti sa čačkalicom
U većoj tavi zagrijati maslac i na njemu zapeći rulade sa svih strana.
Pećnicu ugrijati na 160 stupnjeva
Rulade premjestiti u protvanj i prekriti aluminijskom folijom i u pećnicu 25 minuta.
Rulade izvaditi i umotati u aluminijsku foliju i ostaviti na toplom.
Na maslac gdje smo zapeki rulade dodati vino i sok od pečenja,kuhat da se reducira na pola, dodati zeleni papar i šećer kratko prokuhati, maknuti sa vatrei na kraju umiješati vrhnje.
Ružica Šoštar
Ružica Šoštar
Umirovljenica,hobi kuharica,volim isprobavati i kreirati nove recepte Volim zabavu i druženje,volim putovati

Ključne riječi