Pire od cvjetače s parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pire od cvjetače s parmezanom by Shutterstock Shutterstock
Idealan prilog mesnim, ali i povrtnim jelima. Odlična je zamjena klasičnom pireu od krumpira, brže je gotov, a mnogo zdraviji i manje kaloričan.

Sastojci

Broj porcija
6
1 velika glavica cvjetače (oko 1000 g)
90 g parmezana
80 g slatkog vrhnja
15 g maslaca
½ žličice papra
Nasjeckan svježi peršin

Priprema

1 Kuhajte

Cvjetaču očistite, narežite na komadiće pa ju na srednje jakoj vatri skuhajte. Kuhajte ju 10 do 12 minuta dok ne omekša pa procijedite.


2 Usitnite

Štapnim mikserom ili gnječilicom napravite pire pa umiješajte pola parmezana, slatko vrhnje, maslac i papar.


3Poslužite

Pospite ostatkom sira i peršinom pa poslužite. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
154 kcal
Proteini
8 g
Masnoće
11 g
Ugljikohidrati
8 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.