Salata s piletinom na mediteranski način

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata s piletinom na mediteranski način
Osvježavajuća salata puna začina i mediteranskog okusa spoj je piletine, ljetnog sezonskog povrća i osvježavajućeg dresinga.

Sastojci

Broj porcija
4

Dresing

2 žlicemaslinovog ulja
4 žlicelimunovog soka
2 žlicevode
2 žlice crvenog vinskog octa
2 žlicesvježe nasjeckanog peršina
2 žličicesuhog bosiljka
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žličicasuhog origana
1 žličicasoli
Papar po ukusu

Salata

500 gfilea pilećih prsa
1 žlicamaslinovog ulja
200 gzelene salate
1veći svježi krastavac
4 komadacherry rajčice
1 glavicaluka
1zreli avokado
60 gočišćenih crnih maslina
2 kriške limuna

Priprema

Dresing

1Sjedinite sastojke

Pomiješajte sve navedene sastojke za dresing, izlijte polovicu u plitku posudu, a ostatak stavite u hladnjak.


2Marinirajte piletinu

Dodajte piletinu u plitku posudu s marinadom i stavite u hladnjak na 30 minuta, a za to vrijeme pripremite salatu. 

Salata

3Narežite povrće

Zelenu salatu operite, očistite i natrgajte ili narežite na manje komade, svježi krastavac narežite na kockice, a cherry rajčice na četvrtine. Luk nasjeckajte na tanke ploške, avokado prerežite po dužini, uklonite košticu i žlicom izvadite meso, a zatim narežite na prutiće. Masline ostavite u komadu ili narežite na kolutove.


4Ispecite piletinu

Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i ispecite piletinu, otprilike 4 minute sa svake strane. Izvadite na dasku, ostavite 5 minuta da se ohladi i narežite na prutiće. 


5Poslužite

Povrće rasporedite u veću posudu, poslažite narezanu piletinu, prelijte ohlađenom polovicom dresinga i servirajte uz kriške limuna. Po želji rasporedite u manje posude.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.