Korejski kruh s krem sirom i češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Korejski kruh s krem sirom i češnjakom by youtube
Korejski kruh s krem sirom i češnjakom
Korejski kruh s krem sirom i češnjakom
Donosimo vam recept za domaći kruh s pomalo neobičnim dodatkom – slatko-slanim umakom od češnjaka i krem sira. Riječ je o manjem kruhu koji je prvo pečen, zatim narezan i punjen krem sirom, preliven umakom od češnjaka i ponovno kratko zapečen u pećnici.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

110 mltoplog mlijeka
30 gšećera
4 gsuhog kvasca
250 gglatkog brašna
3 gsoli
1jaje
20 gmaslaca sobne temperature

Nadjev

200 gkrem sira
30 gšećera
50 mlslatkog vrhnja

Umak

100 gmaslaca
3 žliceprotisnutog češnjaka
20 mlkondenziranog mlijeka
1 jaje
20 gmeda
2 žlicesvježe sjeckanog peršina

Priprema

Tijesto

1Aktivirajte kvasac

U većoj posudi pomiješajte toplo mlijeko, šećer i suhi kvasac. Ostavite sa strane 5 minuta kako bi se kvasac aktivirao.


2Sjedinite sastojke

U smjesu s kvascem dodajte brašno, sol i jaje pa sve sastojke dobro pomiješajte pomoću drvene kuhače, a zatim rukama umijesite tijesto. Mijesite otprilike 5 minuta kako bi dobili glatko i elastično tijesto. 


3Mijesite

U posudu s tijestom narežite maslac sobne temperature na manje komade i umijesite u tijesto. Mijesite otprilike 10 minuta, zatim tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite još 5 minuta. 


4Ostavite da tijesto naraste

Tijesto prebacite u veću posudu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu 1 sat. 


5Oblikujte

Dlanom pritisnite tijesto kako bi izbacili zrak, a zatim ga prebacite na ravnu plohu i mijesite 5 minuta. Tijesto podijelite na 4 jednaka komada. Svaki rukama oblikujte u kuglu. Prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i na njega poslažite tijesto, ostavljajući razmak između kuglica, prekrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta. 


6Pecite

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite 20 minuta.


7Ohladite

Pečeni kruh ostavite da se ohladi prije rezanja, a pećnicu smanjite na 160 stupnjeva. 


Nadjev

8Sjedinite sastojkte

U posudi srednje veličine, pjenjačom, sjedinite krem sir, šećer i slatko vrhnje. Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i škarama odrežite vrh. 


Umak

9Otopite maslac

Maslac narežite na manje komade, a zatim ga otopite u mikrovalnoj. Ostavite da se kratko ohladi, a zatim dodajte protisnuti češnjak, kondenzirano mlijeko, jaje, med i sjeckani peršin. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. 


10Zarežite kruh

Kruh zarežite, ne do kraja, u oblik zvijezde, tako da dobijete 8 dijelova. 


11Napunite kremom od sira

Rukama, oprezno, razdvojite dijelove kruha te svaki dio napunite s kremom od sira. 


12Prelijte umakom

Kruh prebacite u manju posudu ili tanjur te ga prelijte s 3 do 4 žlice umaka. Ponovite postupak s ostatkom kruha. 


13Pecite

Kruh posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. 


14Poslužite

Izvadite ga i ostavite da se kratko ohladi prije posluživanja. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.