Avokado prerežite po dužini, uklonite košticu i žlicom izvadite meso. Cherry rajčice narežite na polovice, stavite u manju posudu i prelijte s ½ žlice limunovog sok i ½ žlice maslinovog ulja. Po želji začinite sa soli i paprom.
Avokado stavite u manju posudu i dodajte naribani parmezan, limunov sok, protisnuti češnjak, maslinovo ulje, sol i papar po ukusu. Pomoću vilice usitnite i sjedinite sastojke.
Kriške kruha premažite maslacem. Zagrijte tavu i tostirajte kruh na laganoj vatri oko 2 minute sa svake strane. Tostiran kruh premažite namazom od avokada.
U lonac srednje veličine stavite vodu i dvije žlice octa. Pričekajte da zakuha te smanjite vatru.
Jaje izvadite iz hladnjaka i razbijte u manju posudu. Zakuhanu vodu u loncu miješajte 10 sekundi kružnim pokretom kako bi stvorili „pijavicu“ odnosno vrtlog. Oprezno spustite jaje u vodu i kuhajte 3 minute kako bi dobili čvrste bjelanjke i tekući žumanjak.
Poširano jaje izvadite pomoću šupljikave žlice, a zatim postupak ponovite s drugim jajetom.
Jaja položite na namaz od avokada, pospite sjeckanim peršinom i chilli pahuljicama po želji, te servirajte uz cherry rajčice.