Vege bolonjez

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Vege bolonjez
Ovo jelo nema smisla raditi bez multipraktika. Naučila sam to na teži način. Pokušaji sjeckanja povrća trajali su vječno i nikada nije bilo dovoljno sitno. Onda je u naš dom došao veličanstveni Njinja multipraktik i plasirao bolonjez na redovni menu. Uz svu čaroliju koju izvodi ovaj stroj, koji je u našem domu u svakodnevnoj upotrebi, sjecka povrće za ovaj recept na željenu veličinu u svega par sekundi. Svojom teksturom zbilja podsjeća na mljeveno meso. Rekla bih i oskusom, ali neću. Jelo je vegansko do trenutka kad odlučite hoćete li ribati po njemu grana padano sir ili ne.

Sastojci

Broj porcija
4
150 gcrne beluga leće
200 gšpageta
2mrkve
2 stabljikecelera
150 gbukovača
100 mlcrnog vina
2 konzervesjeckane pelati rajčice
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Ružmarin, po ukusu
Dimljena paprika, po ukusu
Grana padano sir

Priprema

U multipraktiku pojedinačno usitniti luk, mrkvu, celer i gljive na veličinu leće otprilike.
Staviti leću da se kuha. Treba joj otprilike 25min da omekša. Kad je kuhana iscijeti vodu.
Zagrijati ulje u tavi i ubaciti luk da se dinsta. Ubrzo dodati celer i mrkvu, promiješati par puta kroz 5 minuta. Dodati bukovače u tavu. Kada ponestane tekućine u tavi uliti crno vino i pustiti da alkohol ispari i ubaciti rajčicu i začine . Poklopiti i sve zajedno kuhati još 10ak minuta. Na kraju dodati prethodno kuhanu beluga leću.
Posebno skuhati špagete.
Odlično paše uz zelenu salatu.
Marijana
Marijana