Toplo-hladna salata

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Toplo-hladna salata
Toplo-hladna salata
Lagana ljetna klopa. Idealna za dane kad mi se ne da previše vremena provoditi u kuhinji.

Sastojci

Broj porcija
2
100 gkvinoje
200 gputer tikve
1 šakababy špinata
1manji krastavac
1 žlicasjemenki konoplje
1 žličicasezama
Maslinovo ulje
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Češnjak u prahu, po ukusu

Priprema

Skuhati kvinoju. Na količinu kvinoje staviti duplo toliko vode, posoliti i kuhati poklopljeno na laganoj vatri dok voda ne ispari.
Upaliti pećnicu na 220°C. Tikvu narezati na kockice. Preliti s par kapi maslinovog ulja, te dodati sol, papar i češnjak po želji. Peći oko 15 min dok ne omekša.
Narezati krastavac, rajčicu i luk. Oprati špinat.
Pomiješati pripremljene sastojke i posuti sjemenkama.
Uživati u klopi.
Marijana
Marijana