Salata od kelja i prokulica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od kelja i prokulica by Shutterstock Shutterstock
Ukusna i osvježavajuća salata može biti alternativa teškim i kaloričnim prilozima. Glavni sastojci su kelj i prokulice, a dodatan okus će dati limunov sok i hrskavi bademi.

Sastojci

Broj porcija
8
60 ml limunovog soka
2 žlice senfa
1 žlica nasjeckane ljutike
1 manji češanj češnjaka, fino nasjeckan
¼ žličice soli
Svježe mljeveni papar
650 g kovrčavog kelja, očišćenog i tanko narezanog
350 g prokulica, fino nasjeckanih
130 ml maslinovog ulja
100 g badema, grubo nasjeckanih
90 g ribanog Pecorino sira

Priprema

1 Sjedinite sastojke

Sjedinite limunov sok, senf, ljutiku, češnjak, sol i papar. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane da se okusi prožmu. U drugu, veću posudu ubacite kelj i prokulice.


2 Ispecite

Od 125 ml ulja, odgrabite jednu žlicu u manju tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Ubacite bademe i često miješajte otprilike dvije minute dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Prebacite ih na papirnati ručnik i posolite.


3 Poslužite

U smjesu s limunovim sokom umiješajte ostatak maslinovog ulja i po ukusu posolite i popaprite. Naribani sir i gotovi dressing prebacite u zdjelu s prokulicama i keljom i protresite kako bi se sastojci dobro izmiješali. Možete još dodatno posoliti ili popapriti ako želite te nadjenite bademima i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.