Moja baklava

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Moja baklava
Najbolja baklava od oraha.

Sastojci

Broj porcija
16

Baklava

500 ggotovih kora za savijače
400 goraha od toga pola mljevenih a pola sjeckanih
1 šalicašećera
1 šalicaulja
1 šalicajogurta
5jaja
1prašak za pecivo

Preljev

800 mlvode
700 gšećera
1limun

Priprema

za tepsiju veličine 20x30 cm. Kore izrezati na tu veličinu.
Tepsiju premazati uljem i slagati kore. Svaku koru premazati s premazom koji treba dobro izmiješati/ šećer, ulje, jogurt, jaja i pecivni prašak/. Prvu i drugu koru premazati smjesom i treću te posipati orasima, zatim to isto ponoviti, tri puta dok imaš kora. Kad je sve složeno gornju koru premazati i onda je isjeći na rombove. Baklavu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200c oko 10 minuta, onda je smanjiti na 180 c. još oko 30 minuta peći.
Kada je pečena baklava treba je preliti preljevom koji smo prethodno napravili /voda, šećer i limun/.
Ostaviti je da se ohladi na sobnoj temperaturi, te je staviti na hlađenje dok se ne pojede.
zinstal-doo