Patison punjen tikvicom i mrkvom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Patison punjen tikvicom i mrkvom
Patison punjen tikvicom i mrkvom
Sezona nam je tikvica i bila bi prava steta da ne isprobate ovaj jednostavni, a fantastični recept.

Sastojci

Broj porcija
2
2tikvice patišon
3mrkve
2 tikvice
50 griže

Priprema

1

Očistite i izdubite patisone. Poprskajte ih s malo maslinovog ulja pa pecite 10 minuta u predhodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva. Dok se patison peče skuhajte rižu.


2

Mrkvu narežite na kockice i malo blanširajte. Tikvicu ogulite i narežite na kockice. Napravite mješavinu od riže, tikvice i mrkve. Dodajte i onaj dio koji ste izdubili od patisona. Napunite patisone pa pecite još 20 minuta na 180 stupnjeva. U slast!