Pomiješajte čili, sol, mljevenu papriku, šećer, luk u prahu, češnjak u prahu, kajenski papar i mljeveni kumin u manjoj posudici.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i uključite grill opciju. Veći pleh prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i stavite u pećnicu dok pripremate piletinu.
Filete piletine narežite na manje prutiće, stavite u veću posudu i ravnomjerno na svaki komad utrljajte začine rukama. Luk nasjeckajte na deblje ploške, a papriku na trakice, prebacite u posudu s piletinom, prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i sve dobro izmiješajte.
Na vruće ulje, u jednom sloju, poslažite piletinu i povrće, stavite u pećnicu na otprilike 10 minuta.
Tortilje na tavi lagano zagrijte, po jednu do dvije minute, sa svake strane.
Piletinu i povrće izvadite iz pećnice pa žlicom vadite smjesu u tortilje te preklopite.
Avokado zgnječite vilicom, dodajte limunov sok, protisnuti češnjak i začinite sa soli i paprom po ukusu pa pospite svježe sjeckanim korijanderom.
Tortilje poslužite s umakom od avokada i kiselim vrhnjem.