Zagrijte pećnicu na 170 ºC (ili 150 ºC s ventilatorom). Namastite i lagano pobrašnite kalup za kruh dimenzija 20 x 10 cm.
Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi miksajte srednjom brzinom šećer, maslac, krem sir i limunovu koricu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. U dva navrata umiješajte brašno i miksajte samo kako bi se sastojci spojili (ne predugo). Maline pažljivo umiješajte u smjesu lopaticom.
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte. Pecite oko 65-70 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista iz sredine kolače. Pustite da se hladi 10 min u kalupu, a zatim ga prebacite na žičanu podlogu kako bi se do kraja ohladio.
Za glazuru u blenderu miksajte šećer u prahu, slatko vrhnje i pekmez kako biste dobili gustu smjesu. Pospite glazuru po ohlađenom kolaču i poslužite.