Kolač s limunom i malinama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač s limunom i malinama
Kolač s limunom i malinama by youtube
Kolač s limunom i malinama
Maline i limun daju kiselkast kontrast slatkom mekanom biskvitu, a zbog preljeva od slatkog vrhnja i malina kolač je još sočniji.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

200 gglatkog brašna
¼ žličicesode bikarbone
¼ žličicesoli
200 gšećera u prahu
100 gmaslaca, sobne temperature
120 gkrem sira, sobne temperature
3velika jaja, sobne temperature
2 žličiceekstrakta vanilije
170 gmalina

Glazura

65 gšećera u prahu
100 mlslatkog vrhnja
1 žlicapekmeza od malina, bez koštica

Priprema

Biskvit

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 170 ºC (ili 150 ºC s ventilatorom). Namastite i lagano pobrašnite kalup za kruh dimenzija 20 x 10 cm. 


2 Pripremite smjesu za biskvit

Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi miksajte srednjom brzinom šećer, maslac, krem sir i limunovu koricu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. U dva navrata umiješajte brašno i miksajte samo kako bi se sastojci spojili (ne predugo). Maline pažljivo umiješajte u smjesu lopaticom. 


3 Ispecite biskvit

Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte. Pecite oko 65-70 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista iz sredine kolače. Pustite da se hladi 10 min u kalupu, a zatim ga prebacite na žičanu podlogu kako bi se do kraja ohladio.

Glazura

4 Pripremite glazuru

Za glazuru u blenderu miksajte šećer u prahu, slatko vrhnje i pekmez kako biste dobili gustu smjesu. Pospite glazuru po ohlađenom kolaču i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.