Mille feuille s aronijom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Mille feuille s aronijom
Tih tisuću listića sljubljenih s kremom su pravi užitak za nepce.

Sastojci

Broj porcija
8
250 glisnatog tijesta
3žumanjka
80 gšećera
30 ggustina
Malo arome vanilije (može iz bočice ili mahune)
400 mlmlijeka
Voće po želji

Priprema

Tijesto razvaljati (možete kupiti i vec razvaljano) te ga narezati na 24 pravokutnika za 8 kolačića.
Kad prva tri izrežete, nek vam posluže kao šablona za ostale.
Pravokutnike staviti na papir za pečenje koji ste stavili na pleh. Preko pravokutnika staviti još jedan papir za pečenje i na to još jedan pleh da pritisne tijesto da se ne napuhne.
Peći na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Tada maknuti gornji pleh i po potrebi peći još minutu dvije.
Žumanjke izlupati sa šećerom, gustinom i aromom vanilije pa uliti mlijeko da se sve poveže.
Sada smjesu prebaciti u lonac i lagano zagrijavati povremeno miješajući. Kad se zagrije, miješati stalno dok se ne zgusne.
Ostaviti da se krema ohladi
U slastičarsku špricu staviti ohlađenu kremu pa je istiskivati na pravokutnike. Svaki kolač se sastoji od tri sloja lisnatog tijesta, a na vrh po želji staviti voće. U receptu se nalazi aronija, koja se izvrsno uklopila.