Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
U veću posudu stavite brašno, dodajte ohlađeni maslac, narezan na manje komade, i rukama mijesite dok smjesa ne počne nalikovati krušnim mrvicama. Smjesi dodajte šećer u prahu, prašak za pecivo te rukama kratko pomiješajte smjesu. Dodajte jaje, sol , vanilin šećer i limunov sok te umijesite smjesu rukama. Tijesto oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak na 30 minuta. Nakon 30 minuta izvadite iz hladnjaka i ostavite kratko na sobnoj temperaturi.
Tijesto lagano pobrašnite i razvaljajte u krug. Tijesto prebacite u okrugli kalup te na njega stavite papir za pečenje. Na papir stavite grah ili rižu. Pecite 20 minuta, izvadite iz pećnice, uklonite grah ili rižu skupa sa papirom za pečenje, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi pa prebacite na veći okrugli tanjur za serviranje.
U veću posudu stavite jaja, dodajte šećer pa miksajte dok ne dobijete gustu, prozračnu i svijetlo žutu smjesu.
Brašno pomiješajte s kakaom pa prosijajte u smjesu s jajima. Miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte otopljeni maslac i kratko miksajte na slabijoj brzini.
Pripremite kalup promjera 26 cm, lagano ga namastite i pobrašnite kako se biskvit ne bi zalijepio.
Dobivenu smjesu izlijte u kalup te pecite na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se biskvit ohladi. Nožem obrubite kalup kako bi lakše izvadili biskvit, uklonite kalup te ostavite da se biskvit u potpunosti ohladi prije rezanja.
Ohlađeni biskvit prerežite dijagonalno.
U manjem loncu sjedinite želatinu i vodu te miješajte, na laganoj vatri, dok se želatina ne rastopi. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
U tučeno vrhnje dodajte šećer u prahu te kratko miksajte. U smjesu dodajte želatinu i pola višnjevače te miksajte dok ne dobijete gusti šlag.
Podlogu od prhkog tijesta premažite pekmezom. Dodajte 2 velike žlice šlaga pa ga ravnomjerno razmažite po podlozi. Na šlag poslažite polovicu višanja te na njih položite sloj biskvita. Biskvit prelijte s drugom polovicom višnjevače. Ponovno premažite biskvit šlagom te po njemu rasporedite preostale višnje. Oprezno položite drugi sloj biskvita pa tortu u cijelosti premažite šlagom. Ostatak šlaga stavite u slastičarsku vrećicu, sa zvjezdastim nastavkom, te tortu dekorirajte po želji. Po vrhu posipajte naribanu čokoladu i poslažite višnje.
Narežite i poslužite.