Schwarzwald torta

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Schwarzwald torta by youtube
Schwarzwald torta
Schwarzwald torta
Svima dobro poznata, Schwarzwald torta, popularni je njemački desert. Torta se sastoji od prhkog tijesta, čokoladnog biskvita, šlaga i višanja. Nemojte da vas obeshrabri veći broj sastojaka jer je priprema zaista jednostavna.

Sastojci

Broj porcija
16

Prhko tijesto

130 gšećera u prahu
250 gohlađenog maslaca
500 gglatkog brašna
Prstohvat praška za pecivo
1jaje
Prstohvat soli
8 gvanilin šećera

Čokoladni biskvit

6jaja
200 g šećera
170 gglatkog brašna
30 gkakaa
60 gotopljenog maslaca

Krema i dekoracija

50 gpekmeza od crvenog ribizla ili malina
1 ltučenog vrhnja (zaslađenog sa 100 g šećera u prahu)
3 listićaželatine
3 žlicevode
250 gvišanja, bez koštica
100 gvišnjevače
50 gnaribane čokolade
16 komadavišanja za dekoraciju

Priprema

Prhko tijesto

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2Sjedinite sastojke

U veću posudu stavite brašno, dodajte ohlađeni maslac, narezan na manje komade, i rukama mijesite dok smjesa ne počne nalikovati krušnim mrvicama. Smjesi dodajte šećer u prahu, prašak za pecivo te rukama kratko pomiješajte smjesu. Dodajte jaje, sol , vanilin šećer i limunov sok te umijesite smjesu rukama. Tijesto oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak na 30 minuta. Nakon 30 minuta izvadite iz hladnjaka i ostavite kratko na sobnoj temperaturi. 


3Pecite

Tijesto lagano pobrašnite i razvaljajte u krug. Tijesto prebacite u okrugli kalup te na njega stavite papir za pečenje. Na papir stavite grah ili rižu. Pecite 20 minuta, izvadite iz pećnice, uklonite grah ili rižu skupa sa papirom za pečenje, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi pa prebacite na veći okrugli tanjur za serviranje.

Čokoladni biskvit

4Miksajte

U veću posudu stavite jaja, dodajte šećer pa miksajte dok ne dobijete gustu, prozračnu i svijetlo žutu smjesu. 


5Dodajte otopljeni maslac

Brašno pomiješajte s kakaom pa prosijajte u smjesu s jajima. Miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte otopljeni maslac i kratko miksajte na slabijoj brzini. 


6Pripremite kalup

Pripremite kalup promjera 26 cm, lagano ga namastite i pobrašnite kako se biskvit ne bi zalijepio.


7Pecite

Dobivenu smjesu izlijte u kalup te pecite na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta. 


8Ostavite da se ohladi

Izvadite iz pećnice i ostavite da se biskvit ohladi. Nožem obrubite kalup kako bi lakše izvadili biskvit, uklonite kalup te ostavite da se biskvit u potpunosti ohladi prije rezanja. 


9Prerežite

Ohlađeni biskvit prerežite dijagonalno.

Krema i dekoracija

10Miješajte

U manjem loncu sjedinite želatinu i vodu te miješajte, na laganoj vatri, dok se želatina ne rastopi. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.


11Miksajte

U tučeno vrhnje dodajte šećer u prahu te kratko miksajte. U smjesu dodajte želatinu i pola višnjevače te miksajte dok ne dobijete gusti šlag.


12Složite tortu

Podlogu od prhkog tijesta premažite pekmezom. Dodajte 2 velike žlice šlaga pa ga ravnomjerno razmažite po podlozi. Na šlag poslažite polovicu višanja te na njih položite sloj biskvita. Biskvit prelijte s drugom polovicom višnjevače. Ponovno premažite biskvit šlagom te po njemu rasporedite preostale višnje. Oprezno položite drugi sloj biskvita pa tortu u cijelosti premažite šlagom. Ostatak šlaga stavite u slastičarsku vrećicu, sa zvjezdastim nastavkom, te tortu dekorirajte po želji. Po vrhu posipajte naribanu čokoladu i poslažite višnje. 


13Poslužite

Narežite i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.