Mediterano sir sa salatom od suhe smokve, pinjola i koromača

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mediterano sir sa salatom od suhe smokve, pinjola i koromača by Shutterstock Shutterstock
Za ovaj recept odlučio sam se koristiti klasičan hrvatski brend, sir sa otoka Paga. U klasičnu recepturu dodana je sjeckana kadulja koja daje proizvodu funky aromu i moderan štih. Vrlo često ćete vidjeti sir uz svježe ili sušeno voće, različite džemove i chutney ili rašide. Za ovaj recept odlučio sam se pratiti aromu sira te uz njega poslužiti jednu aromatiziranu, ali svježu salatu.

Sastojci

Broj porcija
4
200 gsira Mediterano
1koromač, tanko nasjeckan
2sušene smokve, nasjeckane
1 žličicapinjola
1 žlicameda
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
2 žlicemaslinovog ulja
1 žlicajabučnog octa

Priprema

1 Narežite sir

Sir prerežite kako bi dobili oblik trokuta. S trokuta što tanje skinite kožu te narežite. Sir ne smije biti previše tanak, a ni previše debeo.


2 Pripremite salatu

U zdjelu stavite koromač, sušene smokve, pinjole, med, sol, papar, ocat i maslinovog ulja. Sve zajedno izmiješajte i odmah poslužite.


3 Poslužite

Narezani sir složite na tanjur te pored njega stavite pripremljenu salatu. Sve upotpunite s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Mate Janković
Mate Janković
Chef