Čokoladni coulant s kremom od vanilije

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni coulant s kremom od vanilije by Shutterstock Shutterstock
Sjajan desert kojeg možete servirati gostima. Čokoladni coulant je zapravo svima poznat čokoladni lava kolač koji je neodoljivo mekan, sočan i zasitan. Intenzivan čokoladni okus razblažio sam kremom od vanilije.

Sastojci

Broj porcija
4

Coulant

100 gčokolade, 70% kakao
100 gmaslaca
2žumanjka
2jaja
60 gbrašna
120 gšećera u prahu

Krema od vanilije

5žumanjaka
250 mlvrhnja za kuhanje
120 gšećera
1mahuna vanilije

Priprema

Coulant

1 Otopite čokoladu

Otopite čokoladu i maslac na pari. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


2 Umutite smjesu

U posebnoj posudi dobro pomiješajte jaja, žumanjke, brašno i šećer u prahu. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac ostalim namirnicama, dobro izmiješajte te ulijte u silikonske kalupe za muffine.


3 Ispecite coulant

Pecite kolač 11 minuta u zagrijanoj pećnici. Kolač mora biti tvrd izvana, a tekući iznutra.

Krema od vanilije

4 Sjedinite sastojke

U staklenoj ili metalnoj zdjeli srednje veličine dobro izmiješajte vrhnje, žumanjke i šećer. Dodajte sjemenke vanilije i po dužini prerezanu mahunu kako bi pojačali okus.


5 Skuhajte kremu 

Prebacite zdjelu iznad lonca s kipućom vodom, te zagrijavajte uz miješanje na pari dok

se smjesa ne počne zgušnjavati,ali nikako grušati. Odmah maknite s pare i ohladite.

 

6 Poslužite

Na tanjur stavite ohlađenu kremu od vanilije i netom pečeni coulant.

Mate Janković
Mate Janković
Chef