Otopite čokoladu i maslac na pari. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
U posebnoj posudi dobro pomiješajte jaja, žumanjke, brašno i šećer u prahu. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac ostalim namirnicama, dobro izmiješajte te ulijte u silikonske kalupe za muffine.
Pecite kolač 11 minuta u zagrijanoj pećnici. Kolač mora biti tvrd izvana, a tekući iznutra.
U staklenoj ili metalnoj zdjeli srednje veličine dobro izmiješajte vrhnje, žumanjke i šećer. Dodajte sjemenke vanilije i po dužini prerezanu mahunu kako bi pojačali okus.
Prebacite zdjelu iznad lonca s kipućom vodom, te zagrijavajte uz miješanje na pari dok
se smjesa ne počne zgušnjavati,ali nikako grušati. Odmah maknite s pare i ohladite.
Na tanjur stavite ohlađenu kremu od vanilije i netom pečeni coulant.