Low carb cheesecake od naranče

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Low carb cheesecake od naranče
Low carb cheesecake od naranče
Low carb cheesecake od naranče
Low carb cheesecake od naranče
Low carb cheesecake od naranče
Low carb cheesecake od naranče
Jednostavan i ukusan recept za zdraviju verziju cheesecake-a.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

200 gmljevenog integralnog keksa ili keksa po vašem izboru
100 gmaslaca

Krema od sira

1 kgsvježeg sira
4jaja
1 žlicaekstrakta od vanilije
200 gšećera ( ili tekuća stevija)

Krema od vrhnja

400 gkiselog vrhnja

Priprema

Uključite pećnicu na 250°C.
Keks sameljite u blenderu ili ručno s batom te ga spojite sa otopljenim maslacem.
Utisnite u kalup (kalup ne treba premazivati jer u podlozi već ima maslaca).
Stavite podlogu u pećnicu na 5 min da se ispeće.
U zdjelu dodajte svježi sir, jaja, ekstrakt od vanilije, koricu naranče te zamjenu za šećer.
Povežite mikserom.
Kad se kora ispekla, smanjite pećnicu na 180°C.
Koru ostavite 5 min da se ohladi, prelijte preko kremu od sira i pecite oko 45-50 min.
Teško je reći vrijeme pečenja jer su sve pećnice različite, ali gotovo je kad ubodete čačkalicu u sredinu i izađe čista.
Neka se torta potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zato vrijeme napravite kremu od vrhnja.
Kiselo vrijeme dobro povežite sa sokom od naranče i premažite preko ohlađene torte.
Najbolje ohladiti preko noći ili 5-6 sati u hladnjaku.
(kalup koji sam koristila je promjera 26 cm)
Maja Kalaica
Maja Kalaica