Priprema
Uključite pećnicu na 250°C.
Keks sameljite u blenderu ili ručno s batom te ga spojite sa otopljenim maslacem.
Utisnite u kalup (kalup ne treba premazivati jer u podlozi već ima maslaca).
Stavite podlogu u pećnicu na 5 min da se ispeće.
U zdjelu dodajte svježi sir, jaja, ekstrakt od vanilije, koricu naranče te zamjenu za šećer.
Kad se kora ispekla, smanjite pećnicu na 180°C.
Koru ostavite 5 min da se ohladi, prelijte preko kremu od sira i pecite oko 45-50 min.
Teško je reći vrijeme pečenja jer su sve pećnice različite, ali gotovo je kad ubodete čačkalicu u sredinu i izađe čista.
Neka se torta potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zato vrijeme napravite kremu od vrhnja.
Kiselo vrijeme dobro povežite sa sokom od naranče i premažite preko ohlađene torte.
Najbolje ohladiti preko noći ili 5-6 sati u hladnjaku.
(kalup koji sam koristila je promjera 26 cm)