Kotleti s kremom od jabuke, češnjaka i hrena sa salatom od koromača

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kotleti s kremom od jabuke, češnjaka i hrena sa salatom od koromača by Shutterstock Shutterstock
Priprema ovog jela ne zahtijeva puno sastojaka ni kompliciranu pripremu. Krema od jabuke, češnjaka i hrena odlična je kombinacija uz sočni kotlet i osvježavajuću salatu od koromača.

Sastojci

Broj porcija
4

Krema od jabuke, češnjaka i hrena

2jabuke, oguljene i narezane
3 češnjačešnjaka
malo soli
malo papra
1 žlicaribanog hrena
maslinovo ulje

Salata od koromača

3koromača
sol, po ukusu
papar, po ukusu
maslinovo ulje

Kotleti

800 gnarezanih svinjskih kotleta
sol, po ukusu
maslinovo ulje

Priprema

Krema od jabuke, češnjaka i hrena

1 Dinstajte jabuku i češnjak

Na maslinovom ulju na laganoj vatri dinstajte jabuku uz dodatak soli i papra. Dodajte češnjak i dinstajte dok ne omekša. 


2 Napravite kremu

Kad je jabuka omešala, stavite nju i češnjak u posudu, lagano posolite te dodajte žličicu hrena. Sve zajedno štapnim mikserom pretvorite u kremu.

Salata od koromača

3 Nasjeckajte koromač

Tanko nasjeckajte koromač, posolite ga i popaprite. 


4 Začinite salatu

Dodajte mu malo soka od naranče i maslinovo ulje. Dobro ga izmiješajte. 

Kotleti

5 Ispecite kotlete

Kotlete posolite i ispecite na dobro zagrijanom ulju pazeći da se ne prepeču i da ostanu sočni.


6 Poslužite

Na tanjur stavite kremu od jabuke, na nju stavite kotlet, a na kotlet salatu od koromača.

Mate Janković
Mate Janković
Chef