Pečena riba s komoračem i narančom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečena riba s komoračem i narančom by Shutterstock Shutterstock
Sočni fileti bijele ribe s karameliziranim komoračem i aromatičnim narančama donose nalet citrusnih, svježih okusa i ukusno jelo koje će vas zasigurno impresionirati, a priprema se brzo i jednostavno.

Sastojci

Broj porcija
3
1 velikaglavica komorača
1crveni luk
3fileta bijele ribe
1 žlicasjemenki komorača

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.


2 Pripremite sastojke

Komorač, crveni luk i naranče narežite na ploške i rasporedite u jedan sloj na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Začinite solju i paprom te pokapajte s malo maslinovog ulja.


3 Pecite

Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta.


4 Začinite 

Začinite ribu solju i paprom te pospite zdrobljenim sjemenkama komorača. Izvadite lim iz pećnice, položite riblje filete preko komorača, luka i naranči, vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta.


5 Poslužite

Poslužite toplo s listićima komorača.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi