Ružice od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Ružice od krumpira by Shutterstock Shutterstock

Ove ružice su nešto najljepše što možete napraviti od krumpira. Sloj hrskavog lisnatog tijesta, sočnog krumpira i umaka zavoljet ćete na prvi griz.

Sastojci

Broj porcija
9
3krumpira, iste veličine
1 žlicasoli
3 žlicemaslinovog ulja
280 gsvježeg lisnatog tijesta
3 žlicepesta od bosiljka
3 žliceumaka od rajčice
3 žlicesenfa
1jaje, za premaz
30 gnaribanog parmezana
Peršin, nasjeckan, za ukrašavanje
Crvena paprika, nasjeckana, za ukrašavanje

Priprema

1 Pripremite krumpir

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite okrugli kalup za torte uljem ili maslacem. Krumpir operite, osušite i narežite na ploške debljine 3-5 mm. U posudu srednje veličine ubacite krumpir, sol i maslinovo ulje. Miješajte dok krumpir ne bude potpuno obložen uljem. 


2 Oblikujte 

Lisnato tijesto izrežite na 9 jednaka komada. Premažite tri komad tijesta pestom, tri umakom od rajčice i tri senfom ostavljajući 3 cm praznog ruba. Na premazan dio tijesta rasporedite sloj krumpira tako da se kriške preklapaju i da dio krumpira viri iz tijesta. Dio tijesta koji nije premazan preklopite preko krumpira i lagano utisnite u krumpir. Tijesto zarolajte od jednog kraja prema drugom.


3 Pecite

Premjestite ružice od krumpira u pripremljen okrugli kalup, dijelom gdje viri krumpir prema gore. Jaje umutite te premažite ružice jajetom i pospite parmezanom. Pecite 30 minuta. Pečene ružice ukrasite nasjeckanim peršinom i paprikom. 

Napomena

Ukoliko ne volite senf ili neki od umaka zamijenite ih umakom po želji.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.