Kvasac prelijte toplim mlijekom, dodajte žlicu šećera i promiješajte. Ostavite da se diže na toplom 10 minuta. Dignuti kvasac pomiješajte s ostalim sastojcima i umijesite glatko tijesto. Ostavite pokriveno 60 minuta.
Mikserom izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg. U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok se šećer ne razradi. Dodajte mljeveni mak i mlijeko te kratko promiješajte. U smjesu od maka lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Tijesto podijelite na 2 jednaka dijela, tanko razvaljajte i premažite nadjevom od maka. Na nadjev raspodijelite višnje, a zatim zarolajte. Režite oštrim nožem na debljinu od 2 – 3 cm. Slažite ružice na veliki lim za pečenje prethodno premazan maslacem. Pazite da između svake ružice ostane 1 cm razmaka.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ružice pokrijte i ostavite 30 minuta na toplom da se dižu. Pecite 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 10 - 15 minuta.
U manjoj posudi pomiješajte slatko vrhnje i šećer. Izvadite rolice iz pećnice i prelijte mješavinom.Vratite u pećnicu i pecite još 5 minuta.