„Cappuccino“ od krumpira, sipa i tartufa

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
„Cappuccino“ od krumpira, sipa i tartufa

Kombinacija pirjanih sipa, pirea i crnih tartufa oduševit će vaše goste okusom i izgledom. Poslužite uz kvalitetno vino i uživajte.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gsipa, manjih
20 gmaslaca i maslinovog ulja
80 gluka
120 mlbijelog vina
8 gcrnila od sipe
300 gkrumpira
40 gcrnog tartufa

Priprema

1 Pirjajte sipe

Zagrijte tavu i ulijte maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte ga do zlatne boje. Ubacite sipe i miješajte dok sipe ne omekšaju, oko 10 minuta. Povremeno podlijevajte s vinom i lagano kuhajte oko 30 minuta. Na kraju ulijte crnilo od sipe i reducirajte do željene gustoće.


2 Pripremite pire

Dok pirjte sipe, zakuhajte velik lonac posoljene vode. Dodajte krumpir i kuhajte ga dok ne bude mekan. Od kuhanog krumpira napravite mousse (velutirani pire).


3 Servirajte

Jelo servirajte u čaši koja uz estetski ugođaj naglašava različite boje slojeva i sastojaka. Donji sloj su 2 sipice al nero“, a gornji sloj mousse od krumpira s listićima crnog tartufa.

Teo Fernetich
Teo Fernetich
Chef

Ključne riječi