Jadranska hobotnica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Jadranska hobotnica

Kombinacija tople kuhane hobotnice i hladne kreme od maslinovog ulja pružit će vam jedinstven doživljaj za nepce. Poslužite s listićima kadulje.

Sastojci

Broj porcija
4

Krema od maslinovog ulja

200 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 mlmineralne vode
Listići kadulje, za dekoraciju

Hobotnica

1,2 kgsvježe hobotnice (300 g po osobi)
Sol

Priprema

Krema od maslinovog ulja

1 Pripremite kremu

Štapnim mikserom sjedinite maslinovo ulje i mineralnu vodu (da bi se okus maslinovog ulja ublažio pomiješamo ulje i vodu u omjeru 70% ulja i 30% mineralna voda). Stavite u hladnjak da se rashladi dok ne postane gusta kao krema.

Hobotnica

2 Isperite hobotnicu

Hobotnicu stavite u mrežicu, trljajte i i više puta isperite hladnom vodom dok iz nje ne izađe sva bijela sluz. Tako će postat će potpuno mekana.


3 Skuhajte hobotnicu

Zakuhajte velik lonac vode. Kad voda zakipi posolite je te lagano spustite hobotnicu u

vodu. Lonac pokrijte prozirnom folijom i kuhajte hobotnicu 45 minuta.


4 Ohladite

Kuhanu hobotnicu ostavite da se ohladi u tekućini od kuhanja. Možete je zagrijati na pari prije serviranja. Servirajte na zagrijanom tanjuru dekorirano listom kadulje i kremom od

maslinovog ulja.

Teo Fernetich
Teo Fernetich
Chef