Lisnate mrkve punjene sirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnate mrkve punjene sirom by youtube
Lisnate mrkve punjene sirom
Lisnate mrkve punjene sirom
Punjeno lisnato u obliku mrkve zasigurno će razveseliti i velike i male. Nadjev od sira, vlasca i peršina je lagan i osvježavajuć.

Sastojci

Broj porcija
3

Lisnato u obliku mrkve

250 gsvježeg lisnatog tijesta
1žumanjak
1 žličica vode

Nadjev od sira

50 gnaribane mrkve
3tvrdo kuhana jaja
250 gkrem sira
2 žličicesenfa
1 žličicasoli
¼ žličicebijelog papra
2 žličicelimunovog soka
2 žličicenasjeckanog peršina
1 žličicanasjeckanog vlasca
Listovi peršina za dekoraciju

Priprema

Lisnato u obliku mrkve

1Pripremite aluminijsku foliju

Pripremite 4 komada aluminijske folije dimenzija 15x30 cm. Listove folije zarolajte po širini, da dobijete kalup nalik tuljcu ili kornetu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.


2Oblikujte

Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik i rezačem za pizzu narežite na tanke trakice. Narezane trakice omotajte oko aluminijske folije, počevši od užeg dijela do ¾ visine korneta. Ako trakica nije dovoljno dugačka, dodajte još jednu trakicu i nastavite motati. Zamotano tijesto poslažite na prethodno pripremljeni lim za pečenje, ostavljajući razmak između tijesta.


3Pecite

Žumanjak razmutite sa vodom i soli pa kistom premažite tijesto. Pecite u pećnici 7 do 9 minuta.


4Ostavite da se ohladi

Izvadite iz pećnice, ostavite da se tijesto u potpunosti ohladi prije nego što maknete aluminijske kalupe. Dok čekate da se tijesto ohladi pripremite nadjev.

Nadjev od sira

5Sjedinite sastojke

Mrkvu operite, ogulite i naribajte. Skuhajte tvrdo kuhana jaja, dobro ih ohladite, ogulite i sitno nasjeckajte. U posudi srednje veličine pjenjačom sjedinite sve sastojke koji su navedeni u nadjevu, osim listova peršina koji su za dekoraciju. Nadjev koji ste dobili prebacite u slastičarsku vrećicu kako bi lakše napunili lisnato tijesto.


6Napunite

Ohlađeno tijesto napunite nadjevom, te po 2 grančice peršina utaknite u nadjev od sira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.