U posudi, srednje veličine, pjenjačom umutite jaja sa slatkim vrhnjem. U tavi, na srednje jakoj vatri, rastopite 1 žlicu maslaca. Na rastopljeni maslac stavite jaja i smanjite vatru, miješajte ih špatulom ili drvenom kuhačom. Kada su gotovo pečena (nastavit će se peći u pećnici), začinite ih sa soli i paprom po ukusu. U jaja umiješajte vlasac pa sklonite s vatre.
Slaninu nasjeckajte na komadiće pa prepržite na tavi po ukusu.
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i dobro namastite kalup za kuglof.
U velikoj posudi sjedinite brašno, sol, prašak za pecivo i šećer. Dodajte maslac pa ga rukama utrljajte dok ne dobijete fine mrvice.
U mikrovalnoj na 30-ak sekundi zagrijte mlijeko tako da bude toplo, ali ne vruće. U mlijeko dodajte ocat pa ostavite 5 minuta sa strane.
U suhim sastojcima napravite rupu i ulijte mlako mlijeko. Sastojke brzo sjedinite malim nožem.
Rukama umijesite tijesto pa ga još dva do tri puta premijesite, na lagano pobrašnjenoj podlozi dok ne bude glatko.
Dobiveno tijesto trgajte na manje komadiće pa ih rukama oblikujte u male kuglice. Kako dobivate kuglice tako ih stavljajte u veću posudu.
Rastopite preostali maslac te ga prelijte preko kuglica. Kuglicama dodajte češnjak, luk i sezam te ih lagano promiješajte špatulom. Zatim dodajte jaja, slaninu i sir i još jednom lagano promiješajte.
Dobivenu smjesu prebacite u pripremljeni kalup i pecite 30 do 40 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 10 minuta kako bi kruh lakše izvadili iz kalupa. Poslužite toplo.