Kvasac razmrvite u pola količine toplog mlijeka, dodajte šećer i ostavite oko 10 minuta da se zapjeni.
Dodajte brašno i ostale sastojke (osim kakaa) u dignuti kvasac i mijesite tijesto dok se ne prestane lijepiti za posudu.
Potom podijelite tijesto u dva dijela, pa u jedan dodajte kakao i malo ulja. Premijesite da se kakao rasporedi po tijestu, a onda svaku kuglu tijesta (običnu i s kakaom) stavite na pobrašnjenu dasku, posipajte s malo brašna odozgora i pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Neka se tijesto diže oko sat vremena.
Od svakog tijesta napravite 5 malih kuglica te svaku razvaljajte na veličinu tanjura.
Na svaki tamni krug stavite jedan svijetli (ako ima previše brašna na njima premažite stranu koja ide unutra s malo vode da se bolje zalijepi).
Dobit ćete 5 crno-bijelih krugova spremnih za rezanje i oblikovanje. S obzirom da se svaki krug reže na 8 trokuta, dobit ćete 40 kiflica.
Kad ih narežete, rolajte ih od šireg prema užem dijelu. Sami birajte hoćete li rolati tako da je svijetla ili tamna strana s vanjske strane - možete napraviti i pola/pola.
Kiflice slažite na lim obložen papirom za pečenje i ostavite ih oko pola sata da se dignu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Dok se kiflice peku napravite sirup tako da otopite vodu i šećer.
Pecite kiflice oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Još vruće umočite u sirup.
Ako želite, nakon umakanja u sirup ih uvaljajte u kokos.