Kruh s bučinim brašnom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh s bučinim brašnom
Kruh s bučinim brašnom

Jednostavan i detaljan vodič za pripremu domaćeg kruha s bučinim brašnom, koji će osigurati uspjeh čak i pekarima početnicima.

Sastojci

Broj porcija
8
200 gpšeničnog bijelog brašna
100 gbučinog brašna
100 gpirovog integralnog brašna
300 mlvode
20 gsvježeg kvasca
1 žličicašećera
2 žličicesoli
2 žlicemaslinovog ulja
sjemenke po želji

Priprema

1Pomiješajte brašno i sol

U zdjeli pomiješajte brašno i sol.


2Dodajte kvasac, šećer i vodu

U sredini napravite malu rupu te dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i

1/6 tople vode pa izmiješajte.


3Aktivirajte kvasac

Prekrijte krpom i ostavite 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.


4Dodajte ulje i ostatak vode

Dodajte ulje, a zatim postepeno dodajte ostatak vode i miješajte kuhačom. Tijesto će biti ljepljivo, ali tako mora i biti.


5Ostavite da se diže

Ostavite prekriveno krpom na toplom pola sata.


Nakon toga ga malo premijesite (pobrašnite ruke) i ostavite još barem pola sata da se diže.


6Ispecite u pećnici

Pripremite kalup za kruh (dimenzija 23 x 13 cm) i lagano ga namastite.


Tijesto prebacite u pripremljeni kalup i kruh pecite 45 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.