Pomiješajte šećer, kvasac, brašno i sol u zdjeli za miješanje.
Dodajte toplu vodu i biljno ulje. Miješajte uz pomoć miksera sve dok se tijesto ne počne spajati i ne postane blago ljepljivo. Ako se tijesto ne spaja, dodajte još malo brašna.
Ako koristite samostojeći mikser s nastavkom za tijesto, mijesite tijesto na srednjoj brzini otprilike 8 minuta dok više nije ljepljivo.
Ako mijesite ručno, prenesite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite ga energično oko 10-12 minuta, sve dok ne postane glatko i elastično.
Pokrijte tijesto i ostavite ga da se diže oko 90 minuta ili dok se ne udvostruči.
Tostirajte sezamove sjemenke u tavi. U međuvremenu, pomiješajte melasu s vodom.
Nakon 90 minuta, udarite po tijestu kako bi iz njega izašao zrak i podijelite ga na manje komade. Tijesto možete podijeliti na jednake dijelove prema željenom broju porcija koje želite dobiti.
Svaki komad izvaljajte u trake dužine oko 60 cm pa položite dvije trake paralelno jednu uz drugu.
Prepletite dvije trake u suprotnim smjerovima kako biste dobili prepleteni oblik. Sastavite krajeve i spojite ih kako biste formirali prsten.
Ponovite s preostalim trakama tijesta.
Svaki prsten umočite prvo u mješavinu melase i vode, a zatim u sezamove sjemenke.
Premjestite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pokrijte i ostavite da se diže još 20 minuta.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 12-15 minuta, dok simiti ne postanu smeđi i potpuno pečeni.