Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta na da se zapjeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, jogurt i rastopljeni maslac. Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Za to vrijeme napravite nadjev - samo pomiješajte sir i žumanjak, posolite pa stavite u hladnjak da ne postane premekan na sobnoj temperaturi. Tako ćete lakše puniti buhtle i motati ih u loptice.
Tijesto razvaljajte na oko 1 centimetar debelo, režite na kvadrate veličine otprilike 10 x 10 centimetara i na sredinu svakog stavite nadjev od sira.
Nadjev rasporedite tako da ga imate dovoljno za sve komade tijesta. Svaki komad s nadjevom oblikujte u buhtlu i prstima malo uštipnite spojeve da se ne otvore.
U okrugli ili pravokutni lim za pečenje kojeg ste malo nauljili stavljajte buhtle s zatvorenom stranom prema dolje. Ako mislite da još niste dovoljno vješti da vam nadjev ne procuri, onda stavite papir za pečenje.
Sad upalite pećnicu neka se grije na 190 stpnjeva, a do tada ostavite buhtle posložene u limu za pečenje da se dižu oko 45 minuta.
Dignute premažite bjelanjkom, posipajte makom u zrnu i stavite u zagrijanu pećnicu da se peku oko 40 minuta.