Puter štangice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Puter štangice by Shutterstock Shutterstock

Savršene su.

Sastojci

Broj porcija
16
25 gsvježeg kvasca
200 mltoplog mlijeka
1 žlicašećera
450 gglatkog brašna
75 gmaslaca
1jaje
2 žliceulja
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Dignite kvasac

Pomiješajte razmrvljeni kvasac, šećer i toplo mlijeko i ostavite 10-ak minuta da se digne.


2 Zamijesite tijesto

Otopite maslac u mlijeku i ostavite da se prohladi. Sada sve zamijesite u glatko tijesto (ako je malo ljepljivo, to je ok) i ostavite da se diže oko 45 minuta na toplom.


3 Oblikujte

Kad se digne, premijesite ga pa podijelite na 16 jednakih dijelova. Razvaljajte svaku i zarolajte. Posložite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


4 Pecite

Ostavite da se dižu još 15-ak minuta, pa pecite na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta, ovisi o jačini pećnice.


Kad ih izvadite iz pećnice, odmah ih premažite hladnim maslacem, tako će dobiti onaj specifični miris.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.