Zagrijte mlijeko. U zdjelicu stavite kvasac, dodajte šećer i mlijeko i miješajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi.
U većoj posudi umiješajte brašno i sol, dodajte maslac izrezan na veće komade i gnječite vilicom dok smjesa ne postane mrvičasta.
Dodajte kvasac s mlijekom i lagano miješajte žlicom ili špatulom. Maslac treba ostati u veličini graška.
Formirajte manji kvadrat od tijesta, umotajte u plastičnu foliju i ohladite u hladnjaku na nekoliko sati ili u zamrzivaču na pola sata.
Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika, pa preklopite 4 stranice u sredinu da ponovno dobijete manji pravokutnik, pa ponovno razvaljajte i preklopite.
Ponovite ovu radnju 4-5 puta, pa ponovno stavite tijesto u foliju i na hlađenje u hladnjak ili zamrzivač na 30 minuta.
Razvaljajte tijesto u dimenziji 40x25 cm. Izrežite tijesto u trokute, dobit ćete 8 trokuta (30 cm dužine i 8 cm širine).
Nježno formirajte mali otvor u sredini kroasana, a rolajte od šireg prema užem dijelu trokuta. Kroasane posložite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite 2-3 sata da dignu.
Nakon što su se digli, premažite ih mješavinom jajeta i mlijeka.
8 minuta pecite kroasane na temperaturi 230°C, a onda ju smanjite na 190°C i pecite još 10-15 minuta dok ne pozlatne.