U toplo mlijeko stavite šećer te izdrobite svježi kvasac i ostavite da se zapjeni.
Pomiješajte pola količine glatkog brašna i sol pa dodajte aktivirani kvasac, mlaku vodu i ulje. Sve promiješajte kuhačom i ostavite 20 minuta da stoji kako bi se diglo.
Sada u to tijesto postepeno dodajte ostatak brašna dok sve ne potrošite. Dobro izmijesite da dobijete glatko tijesto.
Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki premijesite da dobijete lopticu pa stavite sa strane da se diže. Kad završite s četvrtim dijelom, od prvog možete krenuti oblikovati kiflice.
Svaki dio tijesta razvaljajte u krug na debljinu oko pola centimetra. Prerežite na osam jednakih dijelova, odnosno trokuta. Na svaki trokut stavite po pola žličice maslaca. Smotajte trokute u oblik kiflica.
Prebacite ih u kalup za pečenje koji ste obložili masnim papirom i ostavite ih da se dižu još 45 minuta.
Prije pečenja premažite jajetom i malo posolite.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200° oko 30 minuta.