Pogača s mozzarellom i češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pogača s mozzarellom i češnjakom by Marija Ričko Marija Ričko
Pogača s mozzarellom i češnjakom by Marija Ričko Marija Ričko
Pogača s mozzarellom i češnjakom by Marija Ričko Marija Ričko
Pogača s mozzarellom i češnjakom by Marija Ričko Marija Ričko

Recept Marije Ričko iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

450 gglatkog brašna
250 mltoplog mlijeka
2 žliceulja
1 vrećicasuhog kvasca
1 žlicašećera
1 žličicasoli

Premaz i punjenje

2 žliceomekšalog maslaca
1žumanjak
1 prstohvatsoli
sitno sjeckani peršin
1režanj sitno sjeckanog češnjaka (može i više, ovisi koliko volite češnjak)
250 gmozzarelle

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U toplom mlijeku pomiješajte kvasac i šećer te ostavite da se zapjeni. U zdjelu gdje ste usuli brašno ulijte mlijeko s kvascem i ostale sastojke za tijesto pa umijesite mekano i glatko tijesto.


Ostavite pokriveno čistom krpom da se diže, oko pola sata će biti dovoljno.


2 Pripremite premaz

Za premaz na laganoj vatri otopite maslac pa sklonite s vatre i umiješajte peršin, češnjak, sol i žumanjak.


Mozzarellu prerežite na pola pa svaku polovicu narežite na tanke šnite. U lim za pečenje stavite masni papir kako se ne pogača ne bi zalijepila, naročito zbog sira.


3 Oblikujte pogaču i napunite

Stavite tijesto da pokrije dno pa zarežite u mrežu jako oštrim nožem.


Punite sve rezove mozzarellom i premažite maslacem u koji ste umiješali češnjak, žumanjak, sol i peršin.


4 Ispecite

Ostavite da se sve skupa još digne, taman dok čekate da se zagrije pećnica na 200 stupnjeva, pa pecite 20 minuta do pola sata, ovisno o jačini pećnice.


Obavezno jedite dok je još toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.