Tortas Fritas

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Tortas Fritas by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalno argentinsko ulično jelo čiji se naziv doslovno prevodi kao prženi kolači ili pržene pite. Lako ih je ispeći kod kuće i izvrsna su poslasticu koja se često jede s džemom ili preljevom od karameliziranog mlijeka.



Sastojci

Broj porcija
8
280 gvišenamjenskog brašna
2½ žličicepraška za pecivo
¾ žličice soli
30 gmaslaca
2 žlicebiljne ili životinjske masti
240 mlmlijeka
ulje za prženje
šećer za posip

Priprema

1Pomiješajte suhe sastojke

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte maslac i mast, te prstima umiješajte u brašno dok se dobro ne sjedini.


2Dodajte mlijeko

Postupno dodajte mlijeko, uz stalno miješanje. Zatim lagano počnite mijesiti, dok smjesa ne formira mekano i glatko tijesto (dodajte još brašna ako vam je smjesa premokra).


3Razvaljajte tijesto

Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 0.5 cm i pomoću okruglog kalupa napravite krugove promjera 8-9 cm. (Umjesto korištenja kalupa, možete i odvojiti tijesto na otprilike 10 komada i oblikovati svaki komad u kuglu, te svaku kuglicu spljoštiti u palačinku debljine oko 0.5 cm.)


Prstom probušite rupu u svakom središtu, kako bi spriječili napuhavanje prilkom prženja.


4Pržite kruščiće

U manjoj tavi zagrijte sloj od oko 2 cm ulja. Zagrijte tako da ulje zacvrči kada se doda tijesto. Pržite kruščiće u serijama dok ne porumene s obje strane, uz jedno okretanje.


5Poslužite

Pržene kruščiće ocijedite na papirnatim ručnicima i još vruće pospite šećerom. Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.