Zagrijte mlijeko tako da bude toplo, ali ne vruće.
Dodajte kvasac i miješajte dok se ne otopi. Pustite da odstoji 10 minuta. Kvasac se mora aktivirati i početi obilno pjeniti, ako ne vidite mjehuriće, ponovite postupak.
Vilicom pomiješajte maslac i brašno za nadjev i rasporedite po papiru za pečenje u obliku kvadrata, veličine otprilike 15 cm po strani. Stavite u hladnjak na najmanje 15 minuta.
U zdjelu stavite brašno, šećer, med, ekstrakt vanilije, limun, sol i jedno jaje. Mikserom sve izmiješajte uz lagano dolijevanje mlijeka s kvascem. Miksajte oko 5 minuta, tako da dobijete ljepljivo tijesto.
Mijesite tijesto desetak minuta.
Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i razvucite ga u kvadratveličine oko 30 cm po strani.
Stavite kocku maslaca u sredinu i preklopite tijesto tako da pokrije maslac. Stisnite tijesto tako da mu zatvorite rubove.
Razvaljajte tijesto bez da vam maslac iscuri sa strane, pa presavijte kutove tako da se sretnu u sredini i tijesto izgleda poput zatvorene koverte za pisma.
Stavite u pobrašnjeni lim za pečenje i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Nakon jednog sata, izvadite tijesto i stavite ga najdužom stranom ispred sebe na pobrašnjenu površinu.
Malo ga razvaljajte kako biste formirali pravokutnik i ponovno presavijte na isti način. Stavite u hladnjak na 30 minuta i ponovite ovaj postupak još dva puta. Nakon četvrtog presavijanja, ne stavljajte tijesto u hladnjak.
Razvucite tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik veličine 45 x 30 cm i debljine 5 mm. Izrežite tako da pravokutnik ima ravne rubove.
Izrežite tri duge trake širine 10 cm. Svaku prerežite na 3 dijela, pa zatim dijagonalno. Dobit ćete 18 trokuta.
Svaki trokut malo razvaljajte pa zamotajte počevši od baze.
Maslacem velikodušno premažite četvrtinu lima za pečenje. Svako pecivo položite u lim za pečenje i utisnite mu vrhove, tako da dobiju oblik rogova. Složite ih sve u lim za pečenje tako da se dodiruju.
Ostavite pokrivene krpom na toplom mjestu 30-45 minuta, trebali bi narasti, ali ne i udvostručiti se.
U manju posudu stavite preostalo jaje i malo vode ili mlijeka. Tucite dok se potpuno ne sjedini.
Zagrijte pećnicu na 350F ili 180C.
Premažite smjesom od jaja i pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
U međuvremenu pripremite sirup. Stavite vodu i šećer u manji lonac. Kuhajte na srednjoj vatri miješajući dok se šećer ne otopi. Kuhajte oko 4 minute da se malo reducira.
Izvadite peciva iz pećnice. Izbodite ih čačkalicom na nekoliko dijelova i namažite sirupom tako da se upije. Potrošite sav sirup.
Poslužite toplo. Peciva će ostati dobra oko tri dana, a mogu se bez problema zamrznuti i podgrijati.