Goranini topli sendviči s jogurtom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Goranini topli sendviči s jogurtom by Gorana Koritic Gorana Koritic

Prženo punjeno tijesto po receptu Gorane Koritić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

1 kockasvježeg kvasca
2 žlicešećera
500 mlmlijeka
1 kgglatkog brašna
1 žlicasoli
1 vrećicapraška za pecivo
1jogurt
2jaja
2 žliceulja

Punjenje

sir poput gaude, ementalera, tilzita
kuhana ili pečena šunka

Dodatno

500 mlulja za prženje

Priprema

1 Dignite kvasac

Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom toplog mlijeka pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.


2Zamijesite tijesto

U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac i ostale sastojke. Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno da vam se ne lijepi za prste, ali nikako ne previše.


3Pustite da se digne

Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko pola sata na toplom da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.


4Oblikujte

Razvaljajte na oko centimetar debelo i režite pravokutnike. Napunite svaki komad sirom i šunkom pa preklopite i krajeve stisnite prstima da se zalijepe.


5 Pržite

Ulje ulijte u plitki lonac ili dublju tavu, dovoljno je zagrijano kad u njega stavite drvenu kuhaču i oko nje se počnu stvarati mjehurići.


Svaki napunjeni komad tijesta pržite na laganoj vatri dok ne porumeni, 5 do 7 minuta sa svake strane. Nemojte da sendviči izgore.


Jedite ih još vruće.