Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom toplog mlijeka pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac i ostale sastojke. Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno da vam se ne lijepi za prste, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko pola sata na toplom da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Razvaljajte na oko centimetar debelo i režite pravokutnike. Napunite svaki komad sirom i šunkom pa preklopite i krajeve stisnite prstima da se zalijepe.
Ulje ulijte u plitki lonac ili dublju tavu, dovoljno je zagrijano kad u njega stavite drvenu kuhaču i oko nje se počnu stvarati mjehurići.
Svaki napunjeni komad tijesta pržite na laganoj vatri dok ne porumeni, 5 do 7 minuta sa svake strane. Nemojte da sendviči izgore.
Jedite ih još vruće.