Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kekse usitnite u blenderu, a maslac rastopite. U posudi srednje veličine sjedinite razmrvljene kekse i rastopljeni maslac.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama (12 komada). U kalup za muffine dodajte 1 ravnu žlicu razmrvljenih keksa s maslacem i dobro utisnite smjesu žlicom. Ohladiti 10 minuta u hladnjaku.
U posudu srednje veličine stavite sir te ga kratko miksajte na srednjoj brzini. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati. Dodajte ekstrakt vanilije, limunov sok i brašno i još jednom dobro izmiksajte.
Smjesi dodajte kiselo vrhnje te kratko izmiksajte samo da se sastojci povežu.
Smjesu od sira rasporedite u 12 košarica, zagladite žlicom i protresite kalup kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila.
Kalup stavite u pećnicu i pecite 15 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak preko noći da se smjesa stisne.
Košarice izvadite iz kalupa i poslažite na tanjur za serviranje.
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa njime prelijte bijelu čokoladu. Ostavite minutu do dvije, promiješajte i rasporedite po vrhu svakog cheesecakea. Pustite 10 minuta da se čokolada malo stisne.
Voće operite, a ako koristite jagode, narežite ih na polovice.
Na vrh svakog kolačića stavite malo voća po želji i poslužite.