Mini cheesecake s voćem

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Mini cheesecake s voćem by youtube
Mini cheesecake s voćem
Mini cheesecake s voćem
Donosimo vam recept za mini tortice od sira čiji su glavni sastojci keksi, krem sir i bijela čokolada. Za izradu vam trebaju papirnate ili silikonske košarice i kalup za muffine. Gotove mini cheesecake zalogajčiće možete dekorirati voćem po želji.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

150 gpetit keksa
60 grastopljenog maslaca

Nadjev od sira

300 gpunomasnog krem sira
90 gšećera
2jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
15 gglatkog brašna
190 gpunomasnog kiselog vrhnja
Voće po izboru za dekoraciju (jagode, maline, borovnice)

Ganache

50 gbijele čokolade
30 mlslatkog vrhnja

Priprema

Podloga

1Usitnite kekse

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kekse usitnite u blenderu, a maslac rastopite. U posudi srednje veličine sjedinite razmrvljene kekse i rastopljeni maslac.


2Ohladite

Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama (12 komada). U kalup za muffine dodajte 1 ravnu žlicu razmrvljenih keksa s maslacem i dobro utisnite smjesu žlicom. Ohladiti 10 minuta u hladnjaku.

Nadjev od sira

3Sjedinite sastojke

U posudu srednje veličine stavite sir te ga kratko miksajte na srednjoj brzini. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati. Dodajte ekstrakt vanilije, limunov sok i brašno i još jednom dobro izmiksajte.


4Dodajte kiselo vrhnje

Smjesi dodajte kiselo vrhnje te kratko izmiksajte samo da se sastojci povežu. 


5Rasporedite smjesu

Smjesu od sira rasporedite u 12 košarica, zagladite žlicom i protresite kalup kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. 


6Pecite

Kalup stavite u pećnicu i pecite 15 minuta.


7Ohladite

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak preko noći da se smjesa stisne.


8Poslažite na tanjur za serviranje

Košarice izvadite iz kalupa i poslažite na tanjur za serviranje.

Ganache

9Promiješajte

Slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa njime prelijte bijelu čokoladu. Ostavite minutu do dvije, promiješajte i rasporedite po vrhu svakog cheesecakea. Pustite 10 minuta da se čokolada malo stisne.


10Operite i narežite

Voće operite, a ako koristite jagode, narežite ih na polovice.


11Ukrasite i poslužite

 Na vrh svakog kolačića stavite malo voća po želji i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.