U velikoj posudi pomiješajte brašno, kvasac i sol.
Dodajte toplo mlijeko, zagrijano vrhnje, med, jaje i maslac. Miješajte mikserom 4-5 minuta.
Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat.
U međuvremenu, u drugoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature, češnjak, naribani sir, peršin, origano i malo soli.
Premjestite tijesto na radnu površinu i izrežite na 4 jednaka dijela.
Svaki komad razvaljajte na pobrašnjenoj površini u veliki pravokutnik.
Na svaki komad tijesta rasporedite 1/4 smjese od maslaca i češnjaka.
Svaki pravokutnik prerežite uzdužno na 3 trake, a poprečno na 4 dijela, kako biste dobili 12 kvadrata.
Složite svih 12 kvadrata tijesta jedan na drugi. Ponovite s preostala 3 komada tijesta.
Dobivene svežnjeve tijesta složite u lagano namazanu posudu za kuglof, ostavljajući male razmake između hrpica tijesta, kako bi moglo rasti.
Pokrijte posudu plastičnom folijom i pustite da se diže na toplom mjestu dok tijesto gotovo ne dosegne vrh posude, oko 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pecite kruh dok ne porumeni, 30 do 40 minuta.
Ostavite da odstoji u kalupu još 5 minuta, a zatim pažljivo izvadite.
Premažite kruh dodatnim rastopljenim maslacem i pospite krupnom morskom soli. Ukrasite grančicama timijana prije posluživanja.
Dobar tek!