Garlic bread kuglof

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Garlic bread kuglof

Slani kruh sa češnjakom koji se peče u kalupu za kuglof. Ne baš tako brzo, ali je zato prefino.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

600 gglatkog brašna
2 paketićasuhog kvasca
1 žličicasoli
250 mlpunomasnog mlijeka
160 mlvrhnja za šlag
3 žlicemeda
2 žlicemaslaca
1jaje

Premaz

8 žlicamaslaca
2 češnjačešnjaka
35 gsvježe naribanog sira
2 žlicesuhog peršina
1 žlicaorigana

Dodatno

dodatni maslac za premazivanje pečenog kruha, rastopljen
krupna morska sol

Priprema

1Pripremite tijesto

U velikoj posudi pomiješajte brašno, kvasac i sol.


Dodajte toplo mlijeko, zagrijano vrhnje, med, jaje i maslac. Miješajte mikserom 4-5 minuta.


Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat.


2Pripremite premaz

U međuvremenu, u drugoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature, češnjak, naribani sir, peršin, origano i malo soli.


3Oblikujte i složite kruh

Premjestite tijesto na radnu površinu i izrežite na 4 jednaka dijela.


Svaki komad razvaljajte na pobrašnjenoj površini u veliki pravokutnik.


Na svaki komad tijesta rasporedite 1/4 smjese od maslaca i češnjaka.


Svaki pravokutnik prerežite uzdužno na 3 trake, a poprečno na 4 dijela, kako biste dobili 12 kvadrata.


Složite svih 12 kvadrata tijesta jedan na drugi. Ponovite s preostala 3 komada tijesta.


Dobivene svežnjeve tijesta složite u lagano namazanu posudu za kuglof, ostavljajući male razmake između hrpica tijesta, kako bi moglo rasti.


Pokrijte posudu plastičnom folijom i pustite da se diže na toplom mjestu dok tijesto gotovo ne dosegne vrh posude, oko 1 sat.


4Pecite u pećnici

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pecite kruh dok ne porumeni, 30 do 40 minuta.


Ostavite da odstoji u kalupu još 5 minuta, a zatim pažljivo izvadite.


5Poslužite

Premažite kruh dodatnim rastopljenim maslacem i pospite krupnom morskom soli. Ukrasite grančicama timijana prije posluživanja.


Dobar tek!