Batom istucite meso (otprilike 6 mm debljine) pa s obje strane posolite i popaprite.
U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja i 15 g maslaca. Uvaljajte kotlete u brašno pa ih ubacite u tavu te ih pecite sa svake strane 2 do 3 minute dok ne porumene. Prebacite meso na tanjur i prekrijte folijom. Postupak ponovite s preostalim kotletima: dakle, ponovno zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja i 15 g maslaca, preostale kotlete uvaljajte u brašno pa ih ubacite u tavu i popržite sa svake strane 2 do 3 minute dok meso ne porumeni. Pečeno meso prebacite na tanjur i prekrijte folijom.
U istoj tavi ponovno zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja i 15 g maslaca. Popržite ljutiku i gljive s pola žličice soli i ¼ žličice svježe mljevenog papra. Pržite 5 do 8 minuta dok gljive ne omekšaju, a njihova tekućina ispari. Dodajte češnjak i pržite još minutu dok ne zamiriše.
Smjesu s gljivama prebacite s tave na tanjur ili u zdjelu te ostavite sa strane. Tavu deglazirajte vinom, stružući zapečene dijelove sa strana i dna tave. Ostavite vino da kuha 2 do 3 minute pa umiješajte temeljac. Pustite da zakuha pa smanjite vatru i ostavite da krčka još otprilike 5 minuta.
Pečenu piletinu, zajedno s tekućinom s tanjura, ubacite u tavu. Krčkajte 5 do 6 minuta, povremeno okrećući meso, dok se umak malčice ne stisne (toliko da ostaje na žlici).
Piletinu iz tave prebacite na zagrijani pladanj te prekrijte folijom. Ako vam se umak čini rijedak, ostavite da krčka još nekoliko minuta, ali dobro pazite jer će se brzo stisnuti.
Netom prije serviranja u umak ubacite 1 žličicu soka od limuna i preostalih 15 g maslaca. Miješajte dok se maslac ne otopi, a umak postane svilenkast. Posolite i popaprite po ukusu.
Umak s gljivama prelijte preko piletine te nadjenite peršinom i poslužite uz rižu, rezance s maslacem ili pire krumpir.
(po porciji)